Skip to main content
Familie på stranden med cykler og bål

Familieferie i Sønderjylland

Photo: Destination Sønderjylland

Tag familien med til Sønderjylland og nyd en ferie med sjove oplevelser for hele familien. Sønderjylland byder på en bred palette af aktiviteter og seværdigheder, der garanterer at både børn og voksne får alletiders ferie.

Oplevelser

Uanset om du har små eller store børn med på ferie i Sønderjylland, så kan du være sikker på at finde sjove aktiviteter til dem. En lun sommerdag er strandene oplagte mål; her kan I boltre jer i vandet, bygge sandslotte, spille strand volley, køre blokarts og meget mere. Har du små børn med på ferien, er du måske mest tryg ved de lidt roligere strande ved østkysten, hvor bølgerne er mindre end hvad du kan opleve på vestkysten. Et alternativ kunne også være Vedsted Sø, hvor du både finder rolige vandforhold og et væld af aktiviteter.

For de fleste børn er ferie lig med sjov og underholdning, men i Sønderjylland kan du faktisk kombinere de to ting med læring. I Universe Science Park er der fokus på sjove oplevelser, der samtidig lærer børnene (og nogle gange de voksne!) om naturvidenskab og teknologi. Der er aktiviteter for børn i alle aldre og parken er et absolut must, når man holder familieferie i Sønderjylland.

VR bumpercars i Universe Science Park

Universe Science Park

Overnatning

Når der er børn med på ferien, stiller det nogle krav til hvor du overnatter. Måske er det rart at være et sted, hvor der er andre børn, som de kan lege med? Måske er det rart at have sit eget bad og toilet? Overalt i Sønderjylland kan du være sikker på at finde overnatningssteder, der passer til din families ønsker og behov. Har du for eksempel overvejet en campingferie? Mange af områdets campingplads har legepladser, pools og aktiviteter for børnene. Dermed får børnene en sjov oplevelse og du som forælder får også mulighed for at slappe af. Husk på at camping er ikke kun for dig med egen campingvogn. De fleste campingpladser har også hytter og lejligheder til dig, der gerne vil have alle fordelene ved en campingplads, men som ikke har en campingvogn.

Hvis camping ikke lige er noget for din familie, så tag et kig på nogle af de mange sommerhuse og vandrerhjem, der er i Sønderjylland. Begge overnatningstyper er ideelle for børnefamilier. Sommerhuse finder du overalt i Sønderjylland, både ved kysterne, i den smukke natur og tæt på købstæderne. Vandrerhjem finder du typisk i byerne - tæt ved attraktioner, spisesteder osv.

Den sønderjyske Vestkyst

Vestkysten i Sønderjylland er helt perfekt, hvis vi selv skal sige det! Her finder du den smukkeste natur i Nationalpark Vadehavet med et fugleliv, du ikke finder mange andre steder i Danmark. Der er også masser af sæler, der altid vækker begejstring blandt de mindste i familien. Når du og familien trænger til afslapning er der heldigvis ikke langt fra naturen til nogle af Danmarks lækreste strande, som du finder på Rømø. Hvis du besøger vestkysten i din ferie, så må du endelig ikke gå glip af et besøg ved Marsk Tower. Det spiralformede tårn, der er designet af BIG, knejser sig højt over marsken og på dage med klart vejr kan du være heldig at se helt til Ribe, Sild og Rømø.

Kampagnen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Dansk Erhvervsfremmestyrelse

 

Share your moments with us:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2022
English